Skip to main content
Tarinat

Erkin tarina, vapaaehtoinen

By 8.1.2020No Comments

Jäädessäni jokin aika sitten pitkän työuran jälkeen vapaalle mietin, mitä seuraavaksi. Ajattelin, että jos jään kotiin sohvalle makaamaan, kukaan ei tule sieltä hakemaan, joten on mentävä ylös ja ulos katsomaan, mitä on tarjolla.

Yhteensattumien kautta päädyin vapaaehtoistoimija Senioripysäkin kirjoille, ja toimintakohteeksi tuli palvelutalo Iso-Heikki. Iso-Heikissä olen vetänyt visailukerhoa ja olen mukana yhdessä keskusteluryhmässä. Aktiivisesti olen käynyt Iso-Heikin Lähitoritoiminnassa, joka on 60+ -ikäisille turkulaisille järjestettyä toimintaa, viikoittain vaihtuvin teemoin.

Vapaaehtoistyö ei sido kokopäiväisesti, vaan tunti viikossa on hyvä, vähempikin on riittävä. Kokeilla voi myös kertaluontoisesti. Senioripysäkiltä sekä pidempään vapaaehtoistyössä mukana olleilta olen saanut ohjeita, opastusta ja neuvoja, miten toimia. Iso-Heikin asukkaiden tullessa tutuiksi olen kuullut monia elämäntarinoita ja kohtaloita. On ollut ilo tutustua Iso-Heikin asukkaisiin, henkilökuntaan sekä moniin vapaaehtoisiin.