Skip to main content
Tarinat

Ainon tarina, asukas

By 8.1.202022 tammikuun, 2020No Comments

Aino oli päättänyt, että muuttaa ajoissa palvelutaloon asumaan. Tuttavan suosituksesta Iso-Heikki valikoitui yhdeksi vaihtoehdoksi Turun palvelutaloista. Ensi kesänä tulee viisi vuotta, kun Aino valitsi Iso-Heikin palvelutalon kodikseen. ”Tänne mä muutankin” oli päätös, joka syntyi heti tutustumiskäynnillä.

Muutto uuteen kotiin tapahtui vähitellen kesän ja alkusyksyn aikana, lapset kalustivat asunnon Ainon omilla tutuilla huonekaluilla. Aino sanoi viimeisen sanan, mihin sohvakalusto asetetaan. Muuton jälkeen Aino kertoi kotiutuneensa heti uuteen kotiinsa. ”Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Oma positiivinen asenne auttaa elämässä. Täällä kaikki on kivoja ja ystävällisiä.”

Ainon päivät kuluvat nopeasti. Keskustelut ja seurusteluhetket naapurien kanssa tuovat sisältöä päivään. Harraste- ja vapaa-ajanohjelmaakin on tarjolla monipuolisesti: ”Välillä on ihan kiire osallistua ohjelmiin, ei meinaa edes ehtiä syömään.”